Trails

De veeleisende mountainbiker komt hier aan z'n trekken. Van technisch klimmen en uitdagende afdalingen tot lekker lange flowy singletrails 🤘

Afdaling in Girona
DSCF2750
DSCF2534
Conditie
Techniek

Informatie over niveau

Likkebaarden

De titel heeft niets te maken met coole dudes en lange baarden, wel met de smile van oor tot oor wanneer je de zoveelste maffe afdaling knalt.

We geven het algemene niveau van de trip 5/5 bolletjes. Dat is uitzonderlijk maar met goede reden. De trails zijn geweldig om te rijden, maar niet altijd even makkelijk. Zowel het klimmen als het afdalen vergt enige ervaring (maar is nooit gevaarlijk!). Een goede basis conditie is een must, we rijden immers steeds minstens 45km en 1400hm per dag, 5 dagen na elkaar.

Noem het trail of all-mountain, zelf omschrijven we het liefst als stevige XC tot lichte enduro. Of, zoals we het zelf graag hebben 🥳

Meer details over de routes vind je verder op deze pagina bij "planning".

Locatie

Ondertussen is het duidelijk dat we verliefd zijn op deze streek. En da's niet zo gek, want je vindt er werkelijk voor elk wat wils. Van gravel tot dikke enduro, maar ook slingerende asphalt baantjes voor de pro's.

DSCF3014
LOCATIE Girona

Catalonië is bijzonder; een natie binnen Spanje

Girona ligt tussen Barcelona en Costa Brava. Het is een stad rijk aan cultuur, een prachtig oud stadsgedeelte en zelfs een eigen universiteit.

Rond de stad staat een compleet gerenoveerde stadsmuur. In 1809 hield de muur 7 maanden stand tegen de aanval van Napoleon. Zeker de moeite om 's avonds eens te bewandelen.

Je vindt er kleine winkeltjes, lekkere tapasbars en - hoe kan het ook anders - tal van koffie shops/stops.

Accommodatie

Deze gouden tip kregen we van een fietsliefhebber: een premium sport & vakantie guesthouse met zicht op het Gavarres natuurgebied 😍

2 20 32 16 EQUIPE mach Bar
Kopie van Kopie van Pool Time
Kopie van DSC5896
Copy of IMG 20190414 074538 766

Rust en luxe

Wie de hele dag stevig sport mag daarna best genieten van wat luxe, niet?

De stijlvolle woning werd neergepoot op de flank van een heuvel aan de rand van Girona stad, de perfecte uitvalsbasis voor een sportieve vakantie. Het huis telt 5 kamers en is helemaal voor ons alleen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Het grote luxe bed (180cm) kan opgedeeld worden in 2 aparte bedden.

Plof neer in één van de mid century design zeteltjes en droom weg in een boek of geniet van het prachtige zicht. Het zwembad lonkt, de beentjes krijgen de rust die ze verdienen.

Ons geliefde ros plaatsen we netjes in de beveiligde en verwarmde garage, waar we elk onze eigen locker hebben, plaats om aan de fiets te sleutelen en ze klaar te stomen voor de volgende dag. 2x per week wordt - voor wie wil - onze fietskledij gewassen.

Gastheer- en vrouw zijn beide fervente fietsers en sportliefhebbers. De accommodatie en keuken is dan ook helemaal gericht op sporters. ‘s morgens genieten we van een sportontbijt en (enkele malen deze week) schuiven we ‘s avonds de voetjes onder tafel en dineren we “inhouse”.

Culinair

Sporters eten veel en gezond. In Spanje weten ze ons op dat vlak wel te verwennen.

Kopie van IMG 0371

Tapas natuurlijk 👌

We vullen onze calorieën afwisselend aan in het guesthouse, met sportieve en gezonde maaltijden, of in Girona stad waar je helemaal zelf kan kiezen. Samen met onze gastvrouw kozen we enkele fijne restaurants in de gezellige oude stad van Girona.

Tapas 1
Tapas 2

Planning

Van aankomst tot vertrek.

Maandag 14 maart

17u

Aankomst

We verwachten iedereen ergens in de namiddag. Rond 17u maken we tijd voor een aperitief en knabbeltje

20u

Avondmaal

Sportieve gezonde maaltijd in het Guesthouse

21u30

Briefing

We vertellen graag wat we je de volgende dagen voor de wielen schuiven

Dinsdag 15 maart - Rond Rocacorba

8u

Ontbijt

Geniet van een stevig en gezond ontbijt

9u30

Dagtocht - Rond Rocacorba

We starten de week met een verkennende rit. Rustig rijden we het centrum uit, en nemen we alle tijd om elkaar te leren kennen. De eerste 20km is goed voor een babbel, daarna moeten we aan de bak :-) Lange singletrails, technisch klimmen en hier en daar een makkelijk verbindingsstuk zijn de ingrediënten van de dag. In het laatste deel worden we getrakteerd op enkele snelle flowy trails. We klokken af op een 65km en +/- 1500hm.

Niveau

Technisch: 3/5 - Conditie: 4/5

16u

Aankomst

Aankomst is voorzien tussen 16u en 17u, dat hangt uiteraard af van de groep. Samen uit, samen thuis. We stillen de kleine honger in het guesthouse, wassen en inspecteren onze fiets

20u

Avondmaal

We gaan uit eten in Girona stad

Woensdag 16 maart - Els Angels

8u

Ontbijt

Geniet van een stevig en gezond ontbijt

9u30

Dagtocht - Els Angels

Vandaag staan we beter op met een frisse kop want we knallen enkele enduro trails met een lokale gids! We zijn amper uit het centrum en rijden al op leuke trails. Het eerste deel van de tocht bevat veel afwisseling met: relatief korte maar echt plezante technische afdalingen. Het klimmen wordt wat lastiger als we richting Els Angels rijden. We worden beloond met mooie zichten, ruïnes en opnieuw knallers van afdalingen. De technische rijders onder ons halen vandaag hun hartje op! Na 48km en +/- 1650hm gaan we voldaan en tevreden een pintje drinken.

Niveau

Technisch: 5/5 - Conditie: 4/5

17u

Aankomst

Aankomst is voorzien rond 17u, dat hangt uiteraard af van de groep. Samen uit, samen thuis. We stillen de kleine honger in Girona centrum

20u

Avondmaal

Sportieve gezonde maaltijd in het Guesthouse

Donderdag 17 maart - Les Gavarres

8u

Ontbijt

Geniet van een stevig en gezond ontbijt

9u30

Dagtocht - Les Gavarres

Na de stevige rit van gisteren doen we het vandaag wat rustiger aan. Er staan 48km relatief "eenvoudige" trails op de agenda. Eenvoudig staat absoluut niet gelijk aan saai. We worden opnieuw verwend met fijne trails in een geweldige omgeving. Wie wil maakt er een échte rustdag van, Girona is een fijne stad om te wandelen, trailrunnen, shoppen, cultuur op te snuiven en heerlijk te dineren. We delen graag de tips die we zelf van locals kregen.

Niveau

Technisch: 3/5 - Conditie: 3/5

15u

Aankomst

Aankomst is voorzien tussen 15u en 16u. We wassen en inspecteren onze fiets en trekken het stad in

Avondmaal

We dineren deze avond op een plaats naar keuze, in Girona stad

Vrijdag 18 maart - Raceday

8u

Ontbijt

Geniet van een stevig en gezond ontbijt

9u

Dagtocht - Raceday

Laat je niet afschrikken door de titel, de chrono loopt niet. We rijden vandaag wél een deel van een bekende racetrack, of beter een “singletrack marathon”. Het is een race van 43km met meer dalende dan stijgende km’s (900up, 1100down). De start ligt ergens in een klein dorpje op +/- 45 km van Girona (Daarom vertrekken we ook iets vroeger). Om krachten te sparen rijden we via makkelijke (maar mooie) gravel routes naar het dorp. Eens we de track aanvatten is “makkelijk” plots ver te zoeken. Het begin is stevig en technisch klimmen, de afdalingen relatief eenvoudig. Ons geduld wordt op de proef gesteld maar even hard beloond. De leuke (en meer technische) afdalingen volgen elkaar steeds sneller op waarna de track ook meer flow krijgt. We rijden singletrack tot op het einde. Een vrij lange dag dus, met 90km en +/- 1600hm op de teller.

Niveau

Technisch: 4/5 - Conditie: 4/5

17u

Aankomst

Aankomst is voorzien tussen 17u en 18u, het is immers een lange dag. We stillen de kleine honger in Girona centrum

20u

Avondmaal

Sportieve gezonde maaltijd in het Guesthouse

Zaterdag 19 maart - Cap de Creus

8u

Ontbijt

Geniet van een stevig en gezond ontbijt

9u30

Dagtocht - Cap de Creus

De week sluiten we af in schoonheid, aan de zee. Prachtige vergezichten tijdens soms stevige klims, hier en daar een stukje hike & bike en stenen, véél losse stenen. Wie bij de pinken is, weet dat Girona niet aan de zee ligt, we moeten dus wel een 50 tal minuten rijden met de wagen. Eens aangekomen starten we met een rustige lange klim op gravel routes, steeds met de zee in het zicht. We klimmen hoog en worden daarna beloond met flowy afdalingen afgewisseld met stevig naar beneden denderen over losse stenen tot onze voorarmen pijn doen. Soms moeten we over een stukje rots hiken, of best lang klimmen om onze mooie tocht op dit schiereiland verder te kunnen zetten. De natuur op z’n best. Niet zo veel km later (43, met 1450hm) komen we voldaan terug aan de wagen. Oh ja, door de typische begroeiing hier zijn lange mouwen en een lange broek wel aangeraden.

Niveau

Technisch: 4/5 - Conditie: 4/5

17u

Aankomst

Aankomst is voorzien rond 17u. We wassen onze fiets voor een laatste keer

20u

Avondmaal

We gaan uit eten in Girona stad en blikken terug op de fijne momenten van de week

Zondag 20 maart

8u

Ontbijt

Nog een laatste gezond ontbijt

Uitchecken

Helaas, de week zit er op. We vertrekken huiswaarts.

Praktisch

Handig om weten.

DSCF2898

Fietsen en genieten

Girona = spectaculaire natuur, heerlijk dineren, en een stad met sportieve genen. We geven graag extra uitleg omtrent een aantal praktische zaken. Heb je nog meer vragen? Lees onze veelgestelde vragen of stuur ons een mailtje.

Aankomst en vertrek

Iedereen is welkom op maandag, in de namiddag. We drinken samen een apéro en eten de eerste tapas van de week. De week sluiten we af op zondag, na het ontbijt.

Een gedetailleerde planning kan je lezen op deze pagina onder "planning".

Aantal deelnemers

Het gasthuis is klein en fijn. Er kunnen maximaal 8 personen mee. Wanneer je met meerdere personen komt, laat het ons weten zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de kamerverdeling.

Er zijn 5 kamers, telkens voor 2 personen. Het bed is 180cm breed, maar kan uit elkaar worden geschoven. Wil je liever alleen slapen, contacteer ons even.

De trip gaat door wanneer er minimum 6 mensen geboekt hebben. Is dat niet het geval, gelden onze annuleringsvoorwaarden. Wanneer wij de trip annuleren (ten laatste 7 dagen voor vertrek), verlies jij nooit centen. Je krijgt de keuze om je centen terug te vragen of een voucher te ontvangen waarmee je een andere trip bij ons kan boeken.

Vanaf 6 personen kan deze trip ook op een datum naar keuze doorgaan. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of bekijk onze outdoor- of familietrip op maat.

Verzekering

Een ongevallenverzekering (bijstandsverzekering) is verplicht wanneer je deelneemt aan onze trips. Zelf bieden we GEEN verzekering aan, dit is dus NIET inbegrepen. Wel vragen we bij deelname een bewijsje van de verzekering. Niet zeker of je goed verzekerd bent? Informeer even bij je verzekeringsmakelaar.

Een annuleringsverzekering is niet verplicht maar wel handig (en eigenlijk niet zo duur).

Corona maatregelen

Wij volgen de actuele covid-maatregelen (PCR-test, vaccinatie of antigenen-bewijs)

Hoe de locatie bereiken

Je kan de locatie bereiken...

 1. Met de auto. Carpoolen is handig en goedkoop.
 2. Vliegtuig. Tijdens deze periode zijn er vluchten vanaf €44 vanuit Bxl, Charleroi, Eindhoven, etc naar Barcelona. Daar kan je een taxi nemen naar Girona. Wil je niet met fiets en bagage zeulen, doe beroep op onze bagage transport service: fiets + bagage: € 90
 3. Rijd mee met ons. Wij rijden met een minibus en hebben enkele plaatsen over: persoon + fiets + bagage: € 140

Transport van fiets en bagage

Wie met het vliegtuig komt en zich het gedoe met fiets en bagage ontziet kan zijn fiets en bagage met ons meegeven. Het is ook een pak goedkoper: fiets + bagage: € 90

Mountainbikers in Girona

Inbegrepen in deze trip

 • CheckWelkomstpakket
 • Check6 overnachtingen (maandag > zondag)
 • Check6 x stevig ontbijt (dinsdag tem zondag)
 • Check5 x avondmaal (3x in het huis, 2x op restaurant)
 • Check5 mountainbike tochten met (lokale) gids
 • Check5x middagsnack tijdens de rit
 • Check5x hapjes na de rit
 • Check2 wasbeurten van fietskledij
 • CheckBikewash en sleutelmoment
 • CheckRustdag naar keuze
 • CheckTechnische assistentie en pechverhelping
 • CheckGesloten (indoor) fietsenstalling

Niet inbegrepen in deze trip

 • CloseVervoer naar de locatie
 • CloseDranken (wel water, koffie en thee)
 • CloseAvondmaal op donderdag
 • CloseOngevallen- en annuleringsverzekering
Stel je vragen

Zelf mee te nemen

 • ArrowMountainbike (technisch in orde!)
 • ArrowHelm (verplicht)
 • ArrowReserveonderdelen voor jouw fiets
 • ArrowSportdrank voor onderweg
Bekijk onze FAQ

Activiteit boeken

Aantal personen
1

Je kan het aantal personen tijdens je boeking nog aanpassen.